¨
Hozzávalók: 8 tojás, fél dl tejszín, 10 dkg
liszt, 20 dkg békacomb, olaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet bazsalikom, só
Elkészítés: 2 dkg lisztet
csomómentesre eldolgozunk a tejszínnel, egyenként hozzáadjuk a tojásokat,
habosra keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a zúzott fokhagymával és a bazsalikommal
vagy mentával ízesítjük. Gondosan megmossuk, szárazra töröljük a békacombokat,
beleforgatjuk lisztbe (a fölösleges lisztet lerázzuk), majd a felvert
tojásokhoz adjuk. Egy nagyobb serpenyőben olajat forrósítunk, beleöntjük a
keveréket és mindkét oldalán (kb. 7-7 perc) megsütjük. A békacomboknak igen
gyenge húsa van, óvatosan fordítsuk meg a lepényt, nehogy szétessen. Ha a
békacombok egy kicsit nagyobbak (5-6 cm-nél hosszabbak), célszerű előzőleg
forró vízben 5 percig előfőzni (sót nem szabad a vízbe tenni!), majd alaposan
lecsorgatni és megszárítani, mielőtt a lisztbe forgatnánk. A lepényt azonnal,
forrón tálaljuk.