Párizsi gombakoszorú



(Champignons de Paris couronnés)
¨        75 dkg csiperke, 5 dkg vaj, 2 tojás, 12 dkg reszelt ementáli, 2,5 dl besamel, só, bors.
Tegyük forró vajba a gombákat (csak akkor vágjuk hosszában cikkekre, ha túl nagyok), sózzuk, borsozzuk, és nagy lángon 10-15 percig dinszteljük, míg leve elpárolog.
Keverjük össze a besamelt a sajttal, a tojások sárgájával, majd a keményre vert tojásfehérjével, tegyük bele a gombát.
Vajazzunk ki egy közepes kuglófsütőt, öntsük bele a masszát. Állítsuk párolóedénybe, középmeleg sütőben 35 percig süssük.
Borítsuk előmelegített kerek tálra a megkocsonyásodott gombakoszorút. Üreges közepébe sült gombaszeleteket tegyünk. Melegen tálaljuk.
Ital: száraz fehérbor.