¨
Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg vöröshagyma, 4 dl
húsleves (kockából is készülhet), 2 evőkanál vaj vagy főzőmargarin, 1 piros
színű csöves paprika, 4 dkg gouda, edami vagy trappista sajt, 3 szál friss,
vagy 1/2 teáskanál szárított, morzsolt kakukkfű, só, fehér bors
Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagyobb
kockákra vágjuk. A hagymakockát a vaj- vagy a margarinforgácsokkal együtt
speciális műanyag vagy üvegtálba tesszük, és mikrohullámú készülékbe toljuk. Az
edényt saját tetejével vagy mikrohullámú fóliával lefedjük, és a hagymakockát
600 watt teljesítményen 5 percig pároljuk. Közben a levest tűzhelyen
felforraljuk. A paprikát vékonyan felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük. A friss
kakukkfüvet megmossuk, lerázzuk, és leveleit lecsipkedjük. A párolt hagymát
összetörjük vagy pürésítjük, majd a paprikával együtt a forró levesbe tesszük.
A kakukkfű felével, és ha szükséges, sóval, fehér borssal ízesítjük. A levest
adagonként porceláncsészékbe merjük, és 1-1 evőkanál reszelt sajttal
gazdagítjuk. Visszatesszük a mikrohullámú készülékbe, és a sajtot 20 másodperc
alatt megolvasztjuk. A félretett kakukkfűvel megszórva, toast-kenyérrel
kínáljuk.
Ötletünk:
Ínyencek 1-1 cikk almát is párolhatnak a hagymalevesben.
Elkészítési idő kb. 20 perc,