Krémleves zöldfűszerekkel



(Velouté aux herbes fines)
¨        4 személyre – előkészítés: 10 perc – Főzés: 30 perc
¨        1 liter, forró víz, 1 fej saláta, 3 szép krumpli, 100 g mélyhűtött sóska, 3 evőkanál metélőhagyma, 4 evőkanál turbolya, 2 evőkanál tárkony, 2 evőkanál petrezselyem, 75 gramm vaj, 3 evőkanál tejszín, só, őrölt bors
A csíkokra vágott fejes salátát a vajon 5 percig pároljuk az összes többi zöldfélével együtt, majd hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit.
Megkeverjük, hozzáöntjük a forró vizet, és 25 percig főzzük fedő alatt, majd az egészet leturmixoljuk vagy áttörjük.
Újra felmelegítjük, fűszerezzük, ha szükséges és hozzáadjuk a tejszínt.
Forrón tálaljuk.