(Velouté aux herbes fines)
¨
4 személyre – előkészítés: 10 perc – Főzés: 30
perc
¨
1 liter, forró víz, 1 fej saláta, 3 szép
krumpli, 100 g mélyhűtött sóska, 3 evőkanál metélőhagyma, 4 evőkanál turbolya,
2 evőkanál tárkony, 2 evőkanál petrezselyem, 75 gramm vaj, 3 evőkanál tejszín,
só, őrölt bors
A csíkokra vágott fejes salátát a
vajon 5 percig pároljuk az összes többi zöldfélével együtt, majd hozzáadjuk a
kockákra vágott krumplit.
Megkeverjük, hozzáöntjük a forró
vizet, és 25 percig főzzük fedő alatt, majd az egészet leturmixoljuk vagy
áttörjük.
Újra felmelegítjük, fűszerezzük,
ha szükséges és hozzáadjuk a tejszínt.
Forrón tálaljuk.