¨
(4 személyre)
¨
Elkészítési ideje: kb. 25 perc.
¨
Hozzávalók: 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 dl
kefir, 10 dkg tehéntúró, 2 evőkanál kukorica- vagy korpás liszt, 2
tyúkhúsleves-kocka, 1 csokor kapor, ízlés szerint só, törött fehér bors,
csipetnyi porcukor.
A lisztet a forró olajon
világosra pirítjuk, majd fokozatosan felengedjük 8 dl vízzel. Állandóan
kevergetve felforraljuk, beletesszük a húsleveskockákat, a sót és a borsot. 5
percig főzzük. Közben a kefirt turmixoljuk a túróval, és a forrásban lévő
levesbe öntve, ugyancsak kevergetve, ismét felforraljuk. Végül beleszórjuk a
megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt kaprot, csipetnyi cukorral
ízesítjük, de már nem forraljuk tovább. Nagyon jóízű, kissé pikáns leves,
amelyet nemcsak melegen, de csészében hidegen is tálalhatunk.