Krémleves Albert módon



¨        (4 személyre)
¨        Elkészítési ideje: kb. 25 perc.
¨        Hozzávalók: 5 dkg vaj (vagy margarin), 2 dl kefir, 10 dkg tehéntúró, 2 evőkanál kukorica- vagy korpás liszt, 2 tyúkhúsleves-kocka, 1 csokor kapor, ízlés szerint só, törött fehér bors, csipetnyi porcukor.
A lisztet a forró olajon világosra pirítjuk, majd fokozatosan felengedjük 8 dl vízzel. Állandóan kevergetve felforraljuk, beletesszük a húsleveskockákat, a sót és a borsot. 5 percig főzzük. Közben a kefirt turmixoljuk a túróval, és a forrásban lévő levesbe öntve, ugyancsak kevergetve, ismét felforraljuk. Végül beleszórjuk a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt kaprot, csipetnyi cukorral ízesítjük, de már nem forraljuk tovább. Nagyon jóízű, kissé pikáns leves, amelyet nemcsak melegen, de csészében hidegen is tálalhatunk.