¨
/legalább 4 személy számára/
¨
4 nagy vöröshagyma, 2 ek vaj, 1/2 l húsleves,
1/4 l fehérbor, 1/2 tk őrölt kömény, só, őrölt bors, 60g napraforgómag, 8
szelet baguette vagyis francia kenyér, 100g reszelt sajt.
Vágjuk vékony szeletekre a
hagymát. Olvasszuk fel vajat, és pároljuk benne üvegesre a hagymát. Öntsük fel
húslevessel és borral, fűszerezzük köménnyel, és főzzük 5 percig. Fűszerezzük
sóval, borssal. Pirítsuk meg egy zsiradék nélküli serpenyőben a napraforgómagot.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Merjük a levest négy tűzálló tálkába. Tegyünk mindegyikre 2-2 szelet
baguette-et, szórjuk meg napraforgómaggal és reszelt sajttal. Süssük a sütőben
pirosra.