¨
A recept újdonsága, hogy a szokásos gomba
helyett aszalt szilvával készítjük.
¨
Hozzávalók: 4 szelet bacon, 4 csirkemell csont
nélkül, de a bőr maradjon rajta, 10 db kisebb (2, 5 cm átmérőjű) gyöngyhagyma,
1 csésze húsleves, 1 csésze száraz vörös bor, 1 csésze kimagozott aszalt szilva,
1 csésze pecsenyelé (leveskockából), 1 teáskanál szárított kakukkfű.
Elkészítése:
A szeletelt bacont forró serpenyőben süssük ki, amíg szép barna és ropogós nem
lesz. Szedjük ki papírtörülközőre és itassuk le róla a felesleges zsírt. A
csirkemelleket sózzuk, borsozzuk be, és a szalonna zsírján süssük mindkét
oldalukat 6 percig, majd szedjük ki tányérra a húst. A visszamaradt zsírba
tegyük bele a megpucolt hagymákat, és pirítsuk addig, amíg kissé barnák nem
lesznek (kb. 4 percig). Szűrjük le a zsírt a hagymáról, majd adjuk hozzá a
húslevest, bort, az aszalt szilvát, a pecsenyelét és a kakukkfüvet. Fedjük le
az edényt, és főzzük addig, amíg a hagyma meg nem puhul (kb. 6 perc). Vegyük le
a fedőt, és forraljuk a mártást sűrűre (kb. 10 perc). A sült csirke-melleket
tegyük vissza a szószba, és főzzük még legalább 2 percig, hogy a hús is
átmelegedjen. A csirkét szedjük
tányérra, öntsük le a szósszal, és tegyük a csirke tetejére a ropogós
szalonnadarabkákat is. Ezt az ételt akár egy nappal hamarabb is elkészíthetjük.
Hűtőben lefedve tároljuk, majd másnap lassan