¨
Hozzávalók
(4 személyre): 3 zöldpaprika, 4 érett paradicsom, csipetnyi édes pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma, kevés kakukkfű, 1 babérlevél, apróra vágott petrezselyem, 1
kk kristálycukor, 6 tojás, 4 szelet húsos szalonna, vaj és olaj a sütéshez.
Elkészítés: Serpenyőben felmelegítjük az olajat és a
vajat. Megpároljuk benne, a kicsumázott, felszeletelt, megfűszerezett, cukorral
megszórt paprikát, a meleg vízbe mártott meghámozott, szeletekre vágott
paradicsomot és a megtisztított, szétnyomott fokhagymát. A 6 tojást kevés
vízzel felverjük, hozzáadjuk a zöldségmasszához, elkeverjük vele úgy, ahogy
hagyományos rántottát készítünk. A húsos szalonnaszeleteket kisütjük, és a
tojásétel tetejére téve tálaljuk.