Vöröshagymaleves



¨        Hozzávalók: 4 hagyma, 3 evőkanál margarin, 2 evőkanál liszt, 1 l víz, 1 tyúkhúsleves kocka, 1 pohár fehérbor, só, őrölt bors, 1 csipet őrölt gyömbér, 4 szelet kenyér, 2 tojás, 4 evőkanál portói, 4 evőkanál tejföl
Elkészítés: Aprítsuk fel a megtisztított hagymát. Kuktában süssük aranybarnára. Szórjuk meg liszttel, két percig keverjük, adjuk hozzá a fehérbort majd a vizet. Keverjük bele a húslevest, kevés sót, a gyömbért és a borsot. A fedő sípolásától számítva 10 percig főzzük. Pirítsuk meg a kenyeret. Verjük fel a tojássárgát, a portóit és a tejfölt, és folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tűzről levett leveshez. Öntsük tűzálló levesestálba, tegyük a tetejére a sajttal megszórt pirítóst és a tűzhely grillező állásán gratináljuk.