(Casserole de poulet du Vaucluse)
¨
4 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés: 1
óra
¨
1 1800 grammos csirke, 250 g darabokra vágott
zöldbab, 2 nagy fej hagyma finomra vágva, 4 zellerszár finomra vágva, 3 közepes
póréhagyma finomra vágva, 500 g hámozott paradicsom kockára vágva, 75 g vaj,
só, bors, kakukkfű, babérlevél, 2 kanál bazsalikomlevél finomra vágva + két
ágacska, 250 g rizs
Főzzük a babot 5 percig sós
vízben. Szűrjük le.
Egy magas falú nyeles
serpenyőben, melybe belefér a csirke, futtassuk meg a hagymákat, zellert,
paradicsomot a vajon, pároljuk 5 percig.
Adjuk hozzá a babot, pároljuk
további 2 percig.
Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá
1,5 liter hideg vizet, babért, kakukkfüvet.
Forraljuk fel, majd tegyük hozzá
a csirkét, hogy a víz ellepje. Adjunk hozzá még vizet, ha szükséges.
Forraljuk fel, fűszerezzük, ha
szükséges, fedjük le, főzzük lefedve 45 percig, vagy amíg a csirke meg nem
puhul.
Egy fazékban keverjük a rizst fél
liter vízzel, sóval, borssal, pároljuk, meg, ha szükséges adjunk hozzá még
vizet.
Adjunk a megfőtt rizshez 25 g
vajat és a bazsalikomot. Tartsuk melegen.
Vágjuk darabokra a csirkét,
tálaljuk a rizzsel.