(Sauce chasseur)
¨
Hozzávalók: 10 dkg vaj, 20 dkg champignon gomba,
5 dkg vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma, 3 dl barna mártás, 2 dl paradicsommártás,
1,5 dl fehérbor, só, bors, petrezselyem zöldje.
A megmosott gombát szeletekre
vágjuk. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk 5 dkg vajban, hozzáadjuk a
felszeletelt gombát, felöntjük fehérborral, hozzátesszük az összezúzott
fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és a levet felére beforraljuk. Hozzátesszük a
barna és paradicsommártást, simára keverjük, beletesszük a vágott petrezselymet,
és kellő sűrűségűre beforraljuk. Végül belemorzsolt vajjal feljavítjuk.
Pirított csirkéhez, angolos húsokhoz, borjúérmékhez, szeletekhez és
tojásételekhez tálaljuk.