Tonhal Camargue-i módra
¨
Hozzávalók: 20 dkg rizs, 2 evőkanál olívaolaj, 2
hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 30 dkg tonhal, 4 olajos szardellafilé, 1 doboz
hámozott paradicsom, 8 evőkanál fehérbor, 1 fűszercsokor, só, bors,
petrezselyem, 1 citrom
Elkészítés: Sós vízben főzzük meg
a rizst. Pirítsuk meg a felaprított hagymát, az apróra vágott fokhagymát, a
lecsöpögtetett tonhalat és a darabokra vágott szardellát. Adjuk hozzá, a
lecsöpögtetett paradicsomot (őrizzük meg a levét), a fehérbort, a
fűszercsokrot, sót, borsot. Fedő alatt lassú tűzön 5 percig főzzük. A
citromszeletekkel, a fekete olajbogyókkal és a paradicsomlevével meglocsolt
rizzsel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.