Töltött paradicsom francia módra



¨        (4 személyre)
¨        Hozzávalók: 8 nagy almaparadicsom, 10 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg vaj (vagy margarin), 1 diónyi vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, só, és törött fehér bors, ízlés szerint.
A paradicsomokat töltésre előkészítjük. A szárrésznél úgy kanyarítjuk ki a belsejüket, hogy némi paradicsomhús maradjon bennük. Serpenyőbe tesszük a vajat és felolvasztjuk. Rátesszük a lecsöpögtetett és finomra aprított petrezselyem-zöldet, a megtisztított és apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, majd egy-két percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kivájt paradicsomforgácsot, és fedő alatt néhány percig pároljuk. Végül belekeverünk 3 evőkanál zsemlemorzsát, és ismét egy percig kevergetjük. A tűzről lehúzva hozzáadunk 1 evőkanál reszelt sajtot, majd az egészet alaposan összekeverve, betöltjük a paradicsomok üregébe. Kis tepsibe rakjuk a töltött paradicsomokat. A zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt sajttal, és rászórjuk a paradicsomok tetejére. Előmelegített forró sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg egybefüggő réteg nem keletkezik a tetején. Ügyelni kell arra, nehogy nagyon megbarnuljon.
¨        Elkészítési ideje: kb. 30 perc.