(Aubergines farcies)
¨
4 személyre – elkészítés: 40 perc
¨
3 szép paradicsom, 100 g ricotta (olasz típusú
túró), 1 vastag szelet sonka, 2 nagy padlizsán, mozzarella, oreganó, fokhagyma,
1 hagyma, zsálya, rozmaring, só, bors
A forró olajba dobjuk a
fokhagymát, egy ágacska rozmaringot és zsályát, a három paradicsomot, sót,
borsot. Főzzük 15- 20 percig. Törjük át.
A sonkát vágjuk apró kockákra,
tegyünk bele egy teáskanál oregánót, sót, borsot és a ricottát.
Vágjuk ketté hosszában a
padlizsánokat. Blansírozzuk 2 percig forró sós vízben. Töltsük meg a
töltelékkel.
Tegyük tűzálló tálra, tegyünk rá
mozzarellát, szórjuk meg oreganoval és süssük meg.