Töltött padlizsán



(Aubergines farcies)
¨        4 személyre – elkészítés: 40 perc
¨        3 szép paradicsom, 100 g ricotta (olasz típusú túró), 1 vastag szelet sonka, 2 nagy padlizsán, mozzarella, oreganó, fokhagyma, 1 hagyma, zsálya, rozmaring, só, bors
A forró olajba dobjuk a fokhagymát, egy ágacska rozmaringot és zsályát, a három paradicsomot, sót, borsot. Főzzük 15- 20 percig. Törjük át.
A sonkát vágjuk apró kockákra, tegyünk bele egy teáskanál oregánót, sót, borsot és a ricottát.
Vágjuk ketté hosszában a padlizsánokat. Blansírozzuk 2 percig forró sós vízben. Töltsük meg a töltelékkel.
Tegyük tűzálló tálra, tegyünk rá mozzarellát, szórjuk meg oreganoval és süssük meg.