(Courgettes farcies au coulis de
tomate)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 20
perc
¨
400 g darált marhahús, 4 közepes cukkíni, 2
tojás, 1 csokor petrezselyem, 400 g paradicsom, 1/4l víz, só, bors
Vágjuk ketté hosszában a
cukkínit, szedjük ki a belsejét, majd blansírozzuk.
A darált húst dolgozzuk el
fűszerekkel és a tojássárgájával. Töltsük meg vele a cukkínit.
15-20 percig süssük 7-es
fokozaton (210 fok).
A paradicsomból készítsünk sűrű
szószt, ezzel tálaljuk.
Töltött padlizsán
(Aubergines farcies)
¨
4 személyre – elkészítés: 40 perc
¨
3 szép paradicsom, 100 g ricotta (olasz típusú
túró), 1 vastag szelet sonka, 2 nagy padlizsán, mozzarella, oreganó, fokhagyma,
1 hagyma, zsálya, rozmaring, só, bors
A forró olajba dobjuk a
fokhagymát, egy ágacska rozmaringot és zsályát, a három paradicsomot, sót,
borsot. Főzzük 15- 20 percig. Törjük át.
A sonkát vágjuk apró kockákra,
tegyünk bele egy teáskanál oregánót, sót, borsot és a ricottát.
Vágjuk ketté hosszában a
padlizsánokat. Blansírozzuk 2 percig forró sós vízben. Töltsük meg a
töltelékkel.
Tegyük tűzálló tálra, tegyünk rá
mozzarellát, szórjuk meg oreganoval és süssük meg.