(Brandade de morue)
¨
6 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 30
perc
¨
1 kg sózott tőkehal, 2 krumpli, 3 gerezd
fokhagyma, 20 cl olívaolaj, 25 cl tej, 1 kis doboz szarvasgombahéj,
szerecsendió, fokhagymás pirítós
Egy éjszakára áztassuk be a
halat. Következő nap szűrjük le és öntsünk rá hideg vizet. Melegítsük fel a
vizet, de ne forraljuk fel egészen, hanem csak posírozzuk mintegy 15 percig.
Ez alatt főzzük meg kuktában a
krumplit.
Szedjük darabokra a megfőtt
halat, turmixoljuk le a fokhagymával. Tegyük vissza tűzre, majd folyamatos
élénk keverés mellett adjuk hozzá apránként az olajat és a tejet. Tegyünk bele
egy kis reszelt szerecsendiót is.
Törjük össze a főtt krumplit, és
tegyük ezt is a pástétomba. Végül ízesítsük a finomra vágott szarvasgombával.
Tálaljuk nagyon forrón,
fokhagymás pirítóssal.