Tőkehal



Tőkehal nyárson

(Brochettes de cabillaud)
¨        4 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 10 perc
¨        800 g vastag tőkehalszelet, marinált paprika, 2 közepes hagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 250 g köményes gouda, 1 evőkanál kakukkfű, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 citrom leve, só, bors
Szedjük ki a szálkát a halból és szedjük le a bőrét. Vágjuk 2 cm-es kockákra, tegyük mély tálba.
A sót, borsot, citromlevet, köményt, olajat keverjük össze, öntsük a halra és hagyjuk állni 15 percig.
A marinált paprikát itassuk le és vágjuk csíkokra a húsát.
Vágjuk 4be a hagymákat. Vágjuk kockára a sajtot.
Csöpögtessük le a halat. A hozzávalókat váltakozva húzzuk nyársra.
Sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel és süssük 10 percig.
Forrón tálaljuk.