Tőkehal nyárson
(Brochettes de cabillaud)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 10
perc
¨
800 g vastag tőkehalszelet, marinált paprika, 2
közepes hagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 250 g köményes gouda, 1 evőkanál
kakukkfű, 1 kiskanál őrölt kömény, 1 citrom leve, só, bors
Szedjük ki a szálkát a halból és
szedjük le a bőrét. Vágjuk 2 cm-es kockákra, tegyük mély tálba.
A sót, borsot, citromlevet,
köményt, olajat keverjük össze, öntsük a halra és hagyjuk állni 15 percig.
A marinált paprikát itassuk le és
vágjuk csíkokra a húsát.
Vágjuk 4be a hagymákat. Vágjuk
kockára a sajtot.
Csöpögtessük le a halat. A
hozzávalókat váltakozva húzzuk nyársra.
Sózzuk, szórjuk meg kakukkfűvel
és süssük 10 percig.
Forrón tálaljuk.