(Filets de soles á la veronaise)
¨
Hozzávalók: 10 db halszelet, 40 dkg gomba, 10
szép salátalevél, só, bors, 1 tojássárgája, 3 dkg liszt, 5 dkg reszelt sajt, 5
dl bercy mártás.
A megmosott salátaleveleket
néhány pillanatra sós forrásban lévő vízbe dobjuk. Leszűrjük, hideg vízzel
leöblítjük, és ruhán leszárítjuk. A megtisztított gombát finomra vagdaljuk, vajban
megpirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, kevés liszttel meghintjük, és
tojássárgájával megkötjük. A halakat kivajazott tepsibe téve gyengén megsózzuk
és fehérboros halalaplében, vajas papírral letakarva. sütőben megpároljuk, majd
kiszedve ruhán leszárítjuk. A salátaleveleket megkenjük a gombavagdalékkal,
ráteszünk egy-egy halszeletet, begöngyöljük, és tálra helyezzük. A hal levét
besűrítjük, belekeverjük a mártásba, bevonjuk vele a halat, meghintjük reszelt
sajttal és forró sütőben vagy szalamanderban meg- pirítjuk.