(Filets de soles
Madeleine)
¨
Hozzávalók: 10 db halszelet, 5 szép paradicsom,
1 db törökparadicsom, 15 dkg vaj, 25 dkg kész gombavagdalék, só, bors,
petrezselyem zöldje, 1 dl bor, 5 dkg sajt, 5 dl bercy mártás.
A paradicsomokat félbevágjuk,
kinyomjuk a levét, magját, megsózzuk, borsozzuk és kivajazott edénybe téve,
sütőben átsütjük, majd ezüst tálra helyezzük. A meghámozott törökparadicsomot
apró kockára vágjuk, vajban megpirítjuk, megízesítjük, összekeverjük a gombavagdalékkal
és megtöltjük vele a paradicsomokat. A halszeletkéket fehérboros alaplében
megfőzzük, ruhán leszárítjuk, ráhelyezzük a vagdalékra, bevonjuk a mártással,
majd reszelt sajttal megszórva, sütőben vagy szalamanderban megpirítjuk.