(Filets de soles á
la bonne femme)
¨
Hozzávalók: 10 db halszelet, 2,5 dkg
vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 5 dkg vaj, 25 dkg gomba, só, bors, petrezselyem
zöldje, 6 dkg reszelt sajt, 5 dl bercy mártás.
A megtisztított és megmosott
gombát vékony szeletekre vágjuk. A halszeleteket megsózzuk, kivajazott edénybe
helyezzük, rászórjuk a gombát, meghintjük finomra vágott hagymával, vagdalt
petrezselyemzölddel, megsózzuk, borsozzuk, ráöntjük a fehérbort és ugyanannyi
hallevet. Vajjal bekent papírral betakarjuk, felforraljuk, és sütőben készre
pároljuk. A halakat tálra rakjuk, levét beforraljuk, hozzákeverjük a bercy
mártáshoz. A halszeleteket bevonjuk a mártással, reszelt sajttal megszórjuk és
forró sütőben vagy szalamanderban gyorsan meg- pirítjuk. Így készítik
Franciaországban.