(Filets de soles Dugléré)
¨
Hozzávalók: 10 db halszelet, 50 dkg friss
paradicsom, 5 dkg vöröshagyma, 1 dl fehérbor, 15 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 dl
tejszín, 3 dkg liszt, só, bors, petrezselyem zöldje.
A halszeleteket besózzuk, és
vajjal kikent edénybe helyezzük. Meghintjük finomra vágott hagymával,
lehámozott, kockára vágott paradicsommal és vágott petrezselyemzölddel. Ráöntjük
a fehérbort, vajas papírral letakarva felforraljuk, és sütőben készre pároljuk,
majd tálra helyezzük. A hal levét beforraljuk, liszttel összegyúrt vajjal
megsűrítjük, s ha felforrt, a tejszínnel elkevert tojássárgáját hozzákeverjük.
Félrehúzva a tűzről, a megmaradt vajat belekeverjük, utánízesítjük. A halra
öntjük, beszórjuk vagdalt zöldpetrezselyemmel, és vajas burgonyát adunk hozzá
köretnek.