(Filets de soles au
gratin)
¨
Hozzávalók: 10 db halszelet, 40 dkg champignon
gomba, 3 dkg vöröshagyma, 15 dkg vaj, 1,5 dl fehérbor, 2 dl barna mártás, 5 dkg
reszelt sajt, só, bors, petrezselyem zöldje.
Ezüst vagy tűzálló tálat
kivajazunk, kevés mártást teszünk az aljára és rárakjuk a nyers halszeleteket
vagy az 5 db kis solest egészben. Körülrakjuk szeletekre vágott nyers gombával,
a hal tetejére is teszünk 5 db egyforma gomba-fejet.
Mártás elkészítése. A többi
gombát apróra vagdaljuk, és finomra vágott vöröshagymával vajban megpirítjuk,
felöntjük fehérborral, a barna mártással, vágott petrezselyemzölddel, sóval,
borssal megízesítve jól beforraljuk. Ráöntjük a halszeletekre, meghintjük
reszelt sajttal, kevés morzsával, s vajdarabokat téve a tetejére, forró sütőben
előbb főzzük, majd pirítjuk