(Filets de soles Batelliére)
¨
Hozzávalók: 10 db halszelet, 10 db vajas
tésztából sütött kis csónakforma, 30 dkg kész halfás, 25 db rákfarok és olló,
20 dkg gomba, 20 db rövid csíkokra vágott halhús, 1 tojás, 10 dkg morzsa, 5 dkg
liszt, só, bors, petrezselyem zöldje, 10 szeletke szarvasgomba, 6 dl fehérboros
mártás, 10 dkg vaj.
A halszeleteket kissé
megveregetjük, megkenjük halfással, összehajtjuk háromszögűre és fehérboros
halalaplében, vajas papírral letakarva, megpároljuk. A megtisztított gombát kis
kockára vágjuk, vajban megpirítjuk, hozzákeverjük a kis darabokra vágott rákhúst,
összekeverjük 2 kanál fehérboros mártással, meg- fűszerezzük, és ezzel a
raguval megtöltjük a kis csónakformákat. Ráhelyezzük a ruhán leszárított
halszeleteket, kerek tálon körülrakjuk, bevonjuk a mártással, s minden szeletre
egy-egy szeletke szarvasgombát teszünk. A csíkokra vágott haldarabokat
bepanírozzuk, forró zsírban kirántjuk, és a tál közepére halmozzuk.