(Moules RocheIaise)
¨
Hozzávalók: 2 liter kagyló, 5 dkg vaj, 1 dl
fehérbor, 3 dkg vöröshagyma, kevés só, bors, 5 dl bercy mártás, 5 dkg reszelt
sajt.
A jól megmosott kagylókat lábasba tesszük, meghintjük a
finomra vágott vöröshagymával, zöldpetrezselyemmel, hozzáöntjük a fehérbort,
hozzátesszük a vajat és fedővel letakarva, gyors tűznél felforraljuk. Néhány
percig főzzük, amíg a kagylók kinyílnak. A kagylókat kiszedjük, levét
beforraljuk, és a mártásba keverjük. A kagylók egyik felét levesszük, másik
felét, amelyben a kagyló húsa maradt, kerek ezüst vagy tűzálló tálra rakjuk,
bevonjuk a mártással, beszórjuk finomra reszelt sajttal, és szalamanderban a tetejét
megpirítjuk.