Tengeri halfilével és endíviával töltött levelestészta



(Feuilleté de rouget a l’effiloché d’endives)
¨        (A párizsi Le Loti étterem receptje)
¨        4 személyre – előkészítés: 25 perc – főzés: 20 perc
¨        250 g leveles tészta, 500 g tengeri halfilé, 4 endívia, 20 cl tejszín, 1 tojás, 60 g vaj, só, bors, 2 paradicsom, 1 csokor kapor
Nyújtsuk 3 cm vastagságúra a levelestésztát. Vágjunk ki belőle 4 hal alakú darabot, egyenként 16 cm hosszút. Kenjük meg a tojással. Süssük 160 fokon (6-os fokozat) 15 percig.
Tisztítsuk meg az endíviát, vágjuk nagyon finomra. 50 g vajon pároljuk meg, míg levét elfövi. Tegyük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
Vágjuk a halat 1,5 cm-es darabokra. Süssük meg 20 g vajon egy serpenyőben.
Ha szépen felment a tészta, vágjuk le a tetejét, a belsejét töltsük meg a hallal és a salátával.
Tálaljuk endíviával, paradicsommal és kaporszálakkal.