(Feuilleté de rouget a
l’effiloché d’endives)
¨
(A párizsi Le Loti étterem receptje)
¨
4 személyre – előkészítés: 25 perc – főzés: 20
perc
¨
250 g leveles tészta, 500 g tengeri halfilé, 4
endívia, 20 cl tejszín, 1 tojás, 60 g vaj, só, bors, 2 paradicsom, 1 csokor
kapor
Nyújtsuk 3 cm vastagságúra a
levelestésztát. Vágjunk ki belőle 4 hal alakú darabot, egyenként 16 cm hosszút.
Kenjük meg a tojással. Süssük 160 fokon (6-os fokozat) 15 percig.
Tisztítsuk meg az endíviát,
vágjuk nagyon finomra. 50 g vajon pároljuk meg, míg levét elfövi. Tegyük hozzá
a tejszínt, sózzuk, borsozzuk.
Vágjuk a halat 1,5 cm-es
darabokra. Süssük meg 20 g vajon egy serpenyőben.
Ha szépen felment a tészta,
vágjuk le a tetejét, a belsejét töltsük meg a hallal és a salátával.
Tálaljuk endíviával,
paradicsommal és kaporszálakkal.