¨
Elkészítése kb. 1/2 órát vesz igénybe. Sós
burgonyával kínáljuk. Kb. 320 kcal adagonként.
¨
Hozzávalók: 600 g tengeri halfilé (lepényhal), 1
teáskanál tengeri só, frissen őrölt bors, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál vaj, 1
evőkanál olívaolaj, 200 g muskotályos szőlő, 2 evőkanál fehérbor, 1 csomó
zsázsa
1. Fűszerezzük a halat tengeri sóval, borssal.
2. Hintsük meg liszttel a halat.
3. Forrósítsuk fel egy serpenyőben a vajat és az
olajat, süssük a halat kb. 5 percig.
4.
Vágjuk félbe a szőlőszemeket, magozzuk ki, majd
adjuk a fehérborral a halhoz.
5.
Főzzük sűrűbbre a bort. Vágjuk le a zsázsát,
hintsük meg vele a halat.