(Tarte aux raisins)
¨
4 személyre – előkészítés: 30 perc – főzés 35
perc
¨
250 g liszt, 15 g puha vaj, 3 tojás, 1 csipet
só, 20 cl tejszín, 10 cl tej, 500 g saszla szőlő, 2 evőkanál narancshéj, 125 g
porcukor, kristálycukor
Készítsük el a tésztát: dolgozzuk
össze a lisztet, a vajat, 1 tojássárgáját, sót, 75 g porcukrot és egy kis meleg
vizet. Pihentessük negyedórát.
Mossuk meg és hámozzuk meg a
szőlőszemeket. Adjuk hozzá a tejszínt, a megmaradt tojást, tejet, narancshéjat,
maradék porcukrot. Keverjük jól össze.
Béleljünk ki egy lepényformát a
tésztával. Öntsük rá a szőlős tölteléket. Süssük 35 percig.
Ha kihűlt, hintsük meg
kristálycukorral és díszítsük a maradék szőlőszemekkel.
Ez egy alapkrém. Liszt nélkül
öntet, vagy mártás különféle édességekhez (charlotte-ok, madártej, stb.).