(Terrine de vollailles au porto)
¨
35 dkg máj, 12 dkg sertés karaj (vagy tarja), 12
dkg borjúlapocka, 10 dkg szalonna, 5 dkg szalonna bőrke, kakukkfű, 3-4
babérlevél, 2 csipetnyi szerecsendió, só, bors, 1 dl portói, 3 cl konyak, 1 ek.
olaj.
Az elkészítés előtti este
készítsük elő a májat: pácoljuk borból, konyakból, olajból készült, babérral,
kakukkfűvel, szerecsendióval, borssal fűszerezett lében.
Másnap daráljuk le a húsokat, a
májat (3-4 darabka kivételével), majd keverjük össze a páclével. Enyhén sózzuk,
borsozzuk.
A meghagyott májat kis kockákra
vágjuk.
Tűzálló, fedeles cseréptálat
(pástétomsütőt) vagy jénait kibélelünk nagyon vékony szalonna szeletekkel,
beleöntjük a massza felét, megszórjuk májdarabkákkal, ráöntjük a maradék
masszát. Díszítsük babérlevéllel, szalonnabőrkékkel.
Fedjük le, helyezzük gőzölő
tepsibe. Középmeleg sütőben 1 órán át, sütjük.
Hidegen fogyasztjuk.