(Salade de cervelas a la
choucroute crue)
¨
4 személyre - előkészítés: 30 perc – főzés: 15
perc
¨
500 g savanyúkáposzta, 1 szafaládé, 2 fej
hagyma, kis erős mustár, 1 pohár zöldszilváni bor, 2 evőkanál kapribogyó, pár
turbolyalevél, só, bors, 4 evőkanál salátaolaj, 2 evőkanál ecet
Tegyük egy salátástálba a
káposztát. Vágjuk össze a hagymát, vágjuk karikára a szafaládét.
Forraljuk fel a bort a mustárral,
majd öntsük a káposztára. Hagyjuk állni 10 percig, majd osszuk szét tányérokra.
Tegyük egy serpenyőbe az olajat,
ecetet, kapribogyót, sót, borsot. Forraljuk fel, majd öntsük ezt is a salátára.
Tegyük a tányérok közepére a
szafaládét, díszítsük turbolyalevelekkel.