Szafaládésaláta káposztával



(Salade de cervelas a la choucroute crue)
¨        4 személyre - előkészítés: 30 perc – főzés: 15 perc
¨        500 g savanyúkáposzta, 1 szafaládé, 2 fej hagyma, kis erős mustár, 1 pohár zöldszilváni bor, 2 evőkanál kapribogyó, pár turbolyalevél, só, bors, 4 evőkanál salátaolaj, 2 evőkanál ecet
Tegyük egy salátástálba a káposztát. Vágjuk össze a hagymát, vágjuk karikára a szafaládét.
Forraljuk fel a bort a mustárral, majd öntsük a káposztára. Hagyjuk állni 10 percig, majd osszuk szét tányérokra.
Tegyük egy serpenyőbe az olajat, ecetet, kapribogyót, sót, borsot. Forraljuk fel, majd öntsük ezt is a salátára.
Tegyük a tányérok közepére a szafaládét, díszítsük turbolyalevelekkel.