(Oeufs moulés sur champignons)
¨
4 személyre – előkészítés: 15 perc – főzés: 15
perc
¨
4 tojás, 4 nagy sampinyon, 60 g vaj, 2 evőkanál
olívaolaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál reszelt parmezán, 8 evőkanál
paradicsomszósz
Melegítsük elő a sütőt 210 fokra
(7-es fokozat). Egy kivajazott tűzálló tálba tegyük a gombafejeket, locsoljuk
meg olívaolajjal.
4 kis sütőformát vajazzunk ki,
szórjuk be a parmezánnal elkevert zsemlemorzsával. Egy tűzálló tálban
forraljunk a sütőben 2,5 cm vizet, minden formába üssünk egy tojást és tegyük a
vízfürdőbe 12-15 percre.
Süssük meg a gombát is. Ha kész,
itassuk le, tegyük tálra. Óvatosan szedjük ki a tojásokat a formából, tegyünk
minden gombafejre egyet. Sózzuk és borsozzuk. Öntsük le a forró paradicsomszósszal.