Spenóttorta



(Tarte aux épinards)
¨        4 személyre – előkészítés: 1 óra – főzés: 30 perc
¨        400 g spenót, 100 g főtt sonka, 150 g túró, 100 g krémsajt, 100 g reszelt gruyére sajt, 1 tojás, 80 g vaj, 200 g liszt, só, bors
Keverjük össze a lisztet, vajat és krémsajtot, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre a kapott sima tésztát 1/4 órára.
Ez idő alatt mossuk meg a spenótot és főzzük forró sós vízben 5 percig.
A tésztával béleljünk ki, egy 20 cm átmérőjű tésztaformát. Tegyük rá a nagyobb darabokra vágott spenótot, szórjuk meg reszelt sajttal és apróra vágott sonkával. Végül öntsük rá a sóval, borssal és tojással összekevert túrót.
Süssük 220 fokon 20 percig. Díszítsük a szélét apró szemű gombával.