(Sauce soubise)
¨
Hozzávalók: 2,5 dl bechamel mártás, 25 dkg
vöröshagyma, 10 dkg vaj, 1 dl tejszín, só, bors, szerecsendió.
A karikára vágott hagymát sós vízben néhány percig főzzük, majd
leszűrjük, utána 6 dkg vajban pároljuk a hagymát (nem pirítjuk). Hozzátesszük a
bechamelt, feleresztjük 2 dl tejjel, fűszerezzük sóval, törött borssal,
szerecsendióval, felforraljuk, és letakarva nem túl meleg sütőbe tesszük, s
ott pároljuk puhára. Ezután finom szitán áttörjük, hozzákeverjük a tejszínt és végül
habverővel való keverés mellett, hozzáadjuk a megmaradt friss vajat. Ennek a
mártásnak sűrűnek kell lennie. Angolosra sült ürücombhoz, ürübordához vagy
gerinchez tálaljuk.