(Mini-quiches aux carottes)
¨
4 személyre – előkészítés: 30 perc – sütés: 20
perc
¨
500 g liszt, 250 g vaj, 10 cl víz, 2 tojás
¨
A töltelékhez: 200 g mandula, 1 kg sárgarépa, 3
tojás, fél l tejszín, só, bors
Készítsünk omlós tésztát a
megadott hozzávalókból. Tegyük hidegre fél órára.
Reszeljük durvára a répát. Főzzük
öt percig forró sós vízben, majd szűrjük le.
Verjük fel a tojásokat a
tejszínnel, répával, durvára vágott mandulával, szerecsendióval, sóval,
borssal.
Nyújtsuk ki a tésztát, béleljük
ki vele a kosárkaformákat és töltsük meg a töltelékkel. Süssük 20 percig 210
fokon (6-os fokozat kb.)