Sárgarépás kosárkák



(Mini-quiches aux carottes)
¨        4 személyre – előkészítés: 30 perc – sütés: 20 perc
¨        500 g liszt, 250 g vaj, 10 cl víz, 2 tojás
¨        A töltelékhez: 200 g mandula, 1 kg sárgarépa, 3 tojás, fél l tejszín, só, bors
Készítsünk omlós tésztát a megadott hozzávalókból. Tegyük hidegre fél órára.
Reszeljük durvára a répát. Főzzük öt percig forró sós vízben, majd szűrjük le.
Verjük fel a tojásokat a tejszínnel, répával, durvára vágott mandulával, szerecsendióval, sóval, borssal.
Nyújtsuk ki a tésztát, béleljük ki vele a kosárkaformákat és töltsük meg a töltelékkel. Süssük 20 percig 210 fokon (6-os fokozat kb.)