(Les Chaussons au fromage)
¨
Hozzávalók Kb. 20 darabhoz: 30 dkg leveles
tészta, 10 dkg krémes túró, 10 dkg reszelt Gruyére (helyettesíthető 2/3 rész
Pannónia és 1/3 rész Eidami keverékével), 1 tojás, só, paprika, 1 evőkanál
pálinka vagy konyak.
Alaposan, csomómentesen vegyítsük
össze a túrót, a sajtot, a tojást, a pálinkát vagy konyakot, a paprikát, kicsi
sót, és adjunk hozzá ízlés szerint egy kevés szerecsendiót. A nagyon vékonyra
kinyújtott tésztából vágjunk ki kb. 6 cm átmérőjű köröket. Mindegyikre tegyünk
egy teáskanál tölteléket. Ujjainkkal nedvesítsük be a körök szélét, és hajtsuk
őket félbe. A széleiket alaposan nyomkodjuk össze, hogy kellőképpen
összeálljanak, és a piték közepét szúrjuk ki villával.
Hagyjuk pihenni hűtőszekrényben
legalább 1 órán keresztül. Kenjük be a tetejét tojással. Meleg sütőben süssük
10-15 percig. Melegen tálaljuk.
Többféle változatban elkészíthető
étel, például tölteléknek használhatunk egy általunk kiválasztott sajtot,
amelyet kevés borssal, paprikával, vagy köménnyel ízesíthetünk.