Saint Tropez" rák



¨        Elkészítése kb. 1/2 órát vesz igénybe. Rizzsel kínáljuk. Kb. 450 kcal adagonként.         
¨        Hozzávalók: 24 tisztított rák (scampi), só, frissen őrölt feketebors, 4 evőkanál vaj, 2 evőkanál Pernod, 200 gramm édeskömény gumó, 2 evőkanál vagdalt mogyoróhagyma, 1/4 liter halleves (késztermék), csipetnyi sáfránypor, 200 g Créme fraiche, 1 paradicsom, 1 evőkanál vagdalt édeskömény zöldje, csipetnyi Cayanne bors
1. Fűszerezzük a rákot kevés sóval, borssal. Olvasszunk vajat egy lapos edényben, pároljuk meg a rákot, flambírozzuk Pernod-val. Vegyük ki a rákot.
2. Vágjuk csíkokra az édesköményt. Pirítsuk a csíkokat és a mogyoróhagymát az edényben.
3. Öntsük rá a hallevest, szórjuk bele a sáfrányt, majd főzzük a folyadékot a felére. Keverjük bele a Créme fraiche-t, majd főzzük az egészet 5 percig.
4. Húzzuk le a paradicsom héját, magozzuk ki, majd vágjuk kockákra. Tegyük a paradicsomot, az édeskömény zöldjét és a rákot a szószba, majd forraljuk fel.
5. Fűszerezzük az ételt sóval, borssal, Cayanne borssal.