Hozzávalók: 8 levél halványító
zeller, 80 dkg Sain-Jacques kagyló, 1 evőkanál margarin, 2 gyöngyhagyma, 1
evőkanál tárkony, 4 csipet ánizspor, só, őrölt bors. 1 tojássárgája, 1 evőkanál
olívaolaj, 1 evőkanál fehérbor, 2 evőkanál citromlé, 2 kávéskanál
kukoricakeményítő, 2 evőkanál tejföl, 1 csipet sáfrány, 2 dl szódavíz
Elkészítés: A bevagdosott
halványító zellert 2 percig főzzük lobogó forró vízben. Széltében vágjuk ketté
a kagylókat. A margarinban pirítsuk meg a hagymát és a zellert. Terítsük a
kagylóhéjakba, helyezzük rá a kagylóhúst. Szórjuk meg tárkonnyal, ánizzsal, sóval
és borssal. Serpenyőben melegítsük fel a fehérbort, a citromlét és az olajat. A
keveréket öntsük a kagylókra, és 7-es fokozaton 5 percig süssük. Turmixoljuk el
a tojássárgát, a keményítőt, a tejfölt, a sáfrányt, a sót és a borsot, öntsük
fel a forrásban lévő szódavízzel. Az egészet öntsük lábasba és forralás nélkül,
folyamatos keverés mellett főzzük besűrűsödésig. A kagylókkal együtt, azonnal
tálaljuk.