¨
Hozzávalók: 1, 5 kg hagyma, 2, 5 dl tejszín, 5
dkg szalonna, 5 dkg vaj, 30 dkg sajt, 1 dl konyak, 1 húsleveskocka, só, bors
Elkészítés: A hagymákat
megtisztítjuk, finomra vágjuk és felkockázott szalonnán, és vajon üvegesre
pirítjuk. Közben másfél liter vizet felforralunk, feloldjuk benne a
húsleveskockát, a hagymára öntjük, ebben puhára pároljuk. Vékony szeletekre
vágjuk a sajtot (pl. ementáli, trappista, edami), a lassú forrásban lévő
levesbe keverjük, ha felolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, a konyakot és a finomra
vágott petrezselymet. Lassú tűzön fele mennyiségűre beforraljuk-sűrítjük,
sózzuk, borsozzuk. A levesnek meglehetősen sűrűnek kell lennie. Tűzforrón
tálaljuk.