(Baba au rhum)
¨
6-8 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 25
perc
¨
120 g liszt, 50 g vaj, 150 g porcukor, 1 csomag
szárított élesztő, 3 evőkanál tej, 3 tojás, 1 csipet só
¨
Szirup: 1/4 l víz, 1/4 l nádcukorszirup, 6
evőkanál rum
Válasszuk szét a tojásokat. A
sárgáját a cukorral és a sóval keverjük ki, míg kifehéredik. Tegyük bele az
élesztőt és a lisztet, majd a tojások felvert fehérjét.
Egy koszorú alakú sütőformát
vajazzunk ki és öntsük bele a tésztát. Süssük meg rögtön 180 fokon (kb. 5-ös
fokozat) 25 perc alatt. Borítsuk ki a formából.
Melegítsük meg a sziruphoz
valókat, öntsük le vele a süteményt. Hagyjuk, hogy az összes folyadékot magába
szívja. Hűtsük le.
Tálaláskor tegyünk a sütemény
közepén lévő mélyedésbe gyümölcssalátát vagy tejszínhabot.