Rumos szavaren



(Baba au rhum)
¨        6-8 személyre – előkészítés: 20 perc – sütés: 25 perc
¨        120 g liszt, 50 g vaj, 150 g porcukor, 1 csomag szárított élesztő, 3 evőkanál tej, 3 tojás, 1 csipet só
¨        Szirup: 1/4 l víz, 1/4 l nádcukorszirup, 6 evőkanál rum
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját a cukorral és a sóval keverjük ki, míg kifehéredik. Tegyük bele az élesztőt és a lisztet, majd a tojások felvert fehérjét.
Egy koszorú alakú sütőformát vajazzunk ki és öntsük bele a tésztát. Süssük meg rögtön 180 fokon (kb. 5-ös fokozat) 25 perc alatt. Borítsuk ki a formából.
Melegítsük meg a sziruphoz valókat, öntsük le vele a süteményt. Hagyjuk, hogy az összes folyadékot magába szívja. Hűtsük le.
Tálaláskor tegyünk a sütemény közepén lévő mélyedésbe gyümölcssalátát vagy tejszínhabot.