(Poire glacée au rhum)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 15
perc
¨
4 körte, 300 g cukor, fél citrom leve, fél
vaníliarúd, 2 evőkanál rum, 1 l vaníliafagyi
¨
A szószhoz: 150 g keserű csoki, 20 g vaj, 2
evőkanál rum
Fél liter vízben forraljuk fel a
cukrot a vaníliával. Hámozzuk meg a körtét. Vágjuk félbe, szedjük ki a
magházát. Locsoljuk meg a citromlével és posírozzuk a forró szirupban 10 percig.
Adjuk hozzá a rumot és hagyjuk ázni 2 órán át.
Tördeljük darabokra a csokit, és
kevés vízzel olvasszuk fel. Ha felolvadt, adjuk hozzá a vajat és a rumot,
keverjük jól össze.
Csöpögtessük le a körtét. Osszuk
szét tányérokra.
A magházukba tegyünk egy-egy
gombóc vaníliafagyit. Öntsük le a meleg csokiöntettel. Azonnal tálaljuk.