(Rouget á l'orientale)
¨
Hozzávalók:
5 db 30 dkg-os hal, 50 dkg friss paradicsom, 15 dkg póréhagyma, 5 dkg
vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, pár szem fekete bors, só,
pirospaprika, sáfrány, 2 dl olaj, 1/2 citrom.
A megtisztított halakat néhány helyen bevagdaljuk, besózzuk, borsozzuk,
és kiolajozott edénybe tesszük. A lehéjazott paradicsomokat kis kockára, a póréhagymát
finom metéltre, a vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, olajban
megfonnyasztjuk, felöntjük citromos halalaplével, hozzátesszük a fűszereket,
ráöntjük a halakra és vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. Tálra
rakjuk és saját levével (rövid), leöntve tálaljuk. Vagdalt petrezselyemzölddel
beszórjuk. Hidegen is tálalhatjuk.