Rózsahal orientál módon



(Rouget á l'orientale)
¨        Hozzávalók: 5 db 30 dkg-os hal, 50 dkg friss paradicsom, 15 dkg póré­hagyma, 5 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, pár szem fekete bors, só, pirospaprika, sáfrány, 2 dl olaj, 1/2 citrom.
A megtisztított halakat néhány helyen bevagdaljuk, besózzuk, borsozzuk, és kiolajozott edénybe tesszük. A lehéjazott paradicsomokat kis kockára, a póré­hagymát finom metéltre, a vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk, olaj­ban megfonnyasztjuk, felöntjük citromos halalaplével, hozzátesszük a fűsze­reket, ráöntjük a halakra és vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. Tálra rakjuk és saját levével (rövid), leöntve tálaljuk. Vagdalt petrezselyem­zölddel beszórjuk. Hidegen is tálalhatjuk.