(Rouget catalan)
¨
Hozzávalók: 5 db 30 dkg-os rózsahal, 50 dkg
friss paradicsom, 5 dkg vaj vagy olaj, 5 db zöldpaprika, 5 dkg vöröshagyma, 1,5
dl fehérbor, só, bors, 5 dl bercy mártás.
A megtisztított halakat néhány helyen éles késsel
bevagdaljuk, besózzuk, borsozzuk, és kivajazott edénybe tesszük. A lehéjazott
paradicsomokat kis kockára, a zöldpaprikát vékony metéltre vágjuk, és finomra
vágott vöröshagymával együtt a halra hintjük. Felöntjük a fehérborral, kevés
halalaplével és vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. A halakat tálra
helyezzük. Levét beforraljuk belekeverjük a bercy mártásba, és a halakra
öntjük. Sós burgonyával és vajas félholdakkal körítjük.