Rózsahal katalán módon



(Rouget catalan)
¨        Hozzávalók: 5 db 30 dkg-os rózsahal, 50 dkg friss paradicsom, 5 dkg vaj vagy olaj, 5 db zöldpaprika, 5 dkg vöröshagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 5 dl bercy mártás.
A megtisztított halakat néhány helyen éles késsel bevagdaljuk, besózzuk, borsozzuk, és kivajazott edénybe tesszük. A lehéjazott paradicsomokat kis koc­kára, a zöldpaprikát vékony metéltre vágjuk, és finomra vágott vöröshagymá­val együtt a halra hintjük. Felöntjük a fehérborral, kevés halalaplével és vajas papírral letakarva, sütőben megpároljuk. A halakat tálra helyezzük. Levét beforraljuk belekeverjük a bercy mártásba, és a halakra öntjük. Sós burgonyával és vajas félholdakkal körítjük.