Rákpuding



(Pouding d'écrevisses)
¨        Hozzávalók: 40 db rák, 10 dkg liszt, 4 dkg vaj, 4 dkg rákvaj, 3 dl tej, 5 tojás, só, bors, 5 dl rákmártás, kis pirospaprika.
A rákokat a szokásos módon megfőzzük és kifejtjük a farkak és ollók húsát. A friss vajat és a rákvajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a liszthez, felöntjük forró tejjel és felforraljuk. Ha kissé kihűlt, belekeverjük a tojássárgákat, a dara­bokra vágott rák húsát, megsózzuk, fűszerezzük, végűI hozzákeverjük a kem­ényre vert tojáshabot. Vajjal kikent és lisztezett pudingformába tesszük, s vízfürdőben, fedő alatt, lassú forralással megfőzzük. Ha megfőtt, kiborítjuk, rákmártással leöntjük, és kevés rákvajjal meglocsoljuk.