(Pouding d'écrevisses)
¨
Hozzávalók: 40 db rák, 10 dkg liszt, 4 dkg vaj, 4 dkg rákvaj, 3 dl tej,
5 tojás, só, bors, 5 dl rákmártás, kis pirospaprika.
A rákokat a szokásos módon megfőzzük és kifejtjük
a farkak és ollók húsát. A friss vajat és a rákvajat megolvasztjuk, hozzáadjuk
a liszthez, felöntjük forró tejjel és felforraljuk. Ha kissé kihűlt,
belekeverjük a tojássárgákat, a darabokra vágott rák húsát, megsózzuk,
fűszerezzük, végűI hozzákeverjük a keményre vert tojáshabot. Vajjal kikent és
lisztezett pudingformába tesszük, s vízfürdőben, fedő alatt, lassú forralással
megfőzzük. Ha megfőtt, kiborítjuk, rákmártással leöntjük, és kevés rákvajjal
meglocsoljuk.