Rakott tök



¨        Hozzávalók: 60 dkg spárgatök, 40 dkg sertés- vagy marhatüdő, 10 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 2,5 dl tej, 2 db tojás, fokhagyma, 10 dkg liszt, só, törött bors, babérlevél, paprikás mártás.
A tüdőt a fél fej hagymával, babérlevéllel, sóval megfőzzük és ledaráljuk. A többi vöröshagymát finomra vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a darált tüdőt, megsózzuk, borsozzuk, és kissé átpirítjuk. A fele tejből, 1 tojásból, lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk. A karikákra vágott gyenge tökszeleteket besózzuk, a rántótésztába mártjuk, és forró zsírban kisütjük. Tűzálló tálat kizsírozunk, az aljára egy sor rántott tököt rakunk, erre a tüdővagdalék felét, ismét tököt, a tüdővagdalék másik felét, tetejére ismét tököt. Végül a tej másik felébe beleütünk 1 tojást, megsózzuk, jól összekeverjük, ráöntjük a lerakott tökre, és nem túl forró sütőben készre sütjük. Külön paprikás mártást adhatunk hozzá.