¨
Hozzávalók: 60 dkg spárgatök, 40 dkg sertés-
vagy marhatüdő, 10 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 2,5 dl tej, 2 db tojás,
fokhagyma, 10 dkg liszt, só, törött bors, babérlevél, paprikás mártás.
A tüdőt a fél fej hagymával,
babérlevéllel, sóval megfőzzük és ledaráljuk. A többi vöröshagymát finomra
vágjuk, kevés zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a darált tüdőt, megsózzuk,
borsozzuk, és kissé átpirítjuk. A fele tejből, 1 tojásból, lisztből sűrű
palacsintatésztát készítünk. A karikákra vágott gyenge tökszeleteket besózzuk,
a rántótésztába mártjuk, és forró zsírban kisütjük. Tűzálló tálat kizsírozunk,
az aljára egy sor rántott tököt rakunk, erre a tüdővagdalék felét, ismét tököt,
a tüdővagdalék másik felét, tetejére ismét tököt. Végül a tej másik felébe
beleütünk 1 tojást, megsózzuk, jól összekeverjük, ráöntjük a lerakott tökre, és
nem túl forró sütőben készre sütjük. Külön paprikás mártást adhatunk hozzá.