Rákkal töltött burgonya



(Pommes Georgette)
¨        Hozzávalók: 10 db közepes nagyságú burgonya (egyforma) 60 db rákfarok és olló, 25 dkg champignon gomba, 5 dkg vaj, só. bors, 5 dl rákmártás.
A megtisztított gombát kockára vágjuk, vajban megpirítjuk, megsózzuk, bor­sozzuk, hozzátesszük a darabokra vágott rák húsát és összekeverjük a rák­mártással. A megmosott burgonyákat egészben megsütjük, levágjuk a tetejét, belsejét kiskanállal kikaparjuk, megtöltjük a ráksalpikonnal, olvasztott rák­vajjal megcsepegtetjük, zöldpetrezselyemmel megszórjuk és forrón, összehaj­togatott szalvétán tálaljuk.
A burgonyát a tálalás idejére süssük meg, hogy friss ropogós ma­radjon.