Rájafilé gouda sajttal
(Effilochée de raie tiede aux
coupeaux de gouda)
¨
4 személyre – előkészítés: 20 perc – főzés: 7
perc
¨
700 g rája, 1 húsleveskocka, 140 g gouda sajt,
40 g kapribogyó, különféle saláták, só, bors, ecet, olívaolaj
7 perc alatt főzzük meg a ráját a
húslevesben.
Mossuk meg a salátát.
Vágjuk kis darabokra a goudát.
Készítsünk vinaigrettet az
olajból, ecetből, sóból és borsból.
Szedjük le a rája bőrét, és
vágjuk, a kifilézett húst, vékony csíkokra. Tegyük a salátára a sajttal együtt,
öntsük le a mártással és szórjuk meg kapribogyóval.
Rája normandiai módra
(Raie a la normande)
¨
4 személyre – előkészítés: 8 perc – főzés: 15
perc
¨
1kg rája, 50 g vaj, 150 g tejszín, 1 evőkanál
keményítő, 2 evőkanál almaborecet, kakukkfű, babér, petrezselyem, hagyma, só,
bors, 1 l tej
A húsleveskockás, fűszeres tejben
10 percig főzzük a halat.
Készítsük el a szószt a vajjal,
tejszínnel, keményítővel, míg forrni kezd. Sózzuk, borsozzuk. A tűzről levéve
adjuk hozzá a langyos ecetet.
Szedjük le a rája bőrét, öntsük
el a forró szósszal és díszítsük citrommal és fűszernövényekkel. Vajas
burgonyával tálaljuk.