¨
4 személyre – előkészítés: 10 perc – főzés: 10
perc
¨
16 osztriga, 3 pohár száraz fehérbor, 2 evőkanál
turbolya, 1 póréhagyma, 2 tojássárgája, 3 evőkanál tejszín
¨
Az alapléhez: 4 pohár víz halaprólékkal, 2
evőkanál apróra vágott hagyma, 3 evőkanál provánszi fűszernövény apróra vágva,
só, bors
Az alapléhez tegyük egy lábosba
az összes megadott hozzávalót és forraljuk fel közepes lángon.
Szedjük ki az osztrigákat a
héjukból.
Egy edénybe tegyük bele az
alaplevet, fehérbort és a hagymát, főzzük 5 percig, majd posírozzuk benne az
osztrigát. Osszuk el mélytányérokban, ha kész.
Főzzük forró sós vízben a
póréhagymát 3 percig, majd osszuk el az osztrigán.
Verjük fel a tejszínnel a
tojássárgáját. Óvatosan adjuk hozzá a leszűrt levest.
Osszuk el a tányérokban és
szórjuk meg turbolyával.