Osztrigaleves turbolyával



¨        4 személyre – előkészítés: 10 perc – főzés: 10 perc
¨        16 osztriga, 3 pohár száraz fehérbor, 2 evőkanál turbolya, 1 póréhagyma, 2 tojássárgája, 3 evőkanál tejszín
¨        Az alapléhez: 4 pohár víz halaprólékkal, 2 evőkanál apróra vágott hagyma, 3 evőkanál provánszi fűszernövény apróra vágva, só, bors
Az alapléhez tegyük egy lábosba az összes megadott hozzávalót és forraljuk fel közepes lángon.
Szedjük ki az osztrigákat a héjukból.
Egy edénybe tegyük bele az alaplevet, fehérbort és a hagymát, főzzük 5 percig, majd posírozzuk benne az osztrigát. Osszuk el mélytányérokban, ha kész.
Főzzük forró sós vízben a póréhagymát 3 percig, majd osszuk el az osztrigán.
Verjük fel a tejszínnel a tojássárgáját. Óvatosan adjuk hozzá a leszűrt levest.
Osszuk el a tányérokban és szórjuk meg turbolyával.