Provancei tökfőzelék fehérborral



(Courgettes a la provencale)
¨        4 kis zsenge tök (vagy cukkíni), 3 nagy paradicsom, 2 nagy hagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1** dl olaj, 2 dl száraz fehérbor, mokkáskanálnyi morzsolt borsikafű, késhegynyi törött koriander, só, bors.
Az apró tököt hámozatlanul hosszában 4-5 darabra szeljük, majd keresztben kettévágjuk.
A paradicsomot 1 cm-es karikákra vágjuk.
Serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagyma és összezúzott fokhagyma felét, erre a tökszeleteket úgy, hogy mindegyik mellé 1 paradicsom kerüljön. Megfűszerezzük.
Rátesszük a maradék hagymákat, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a borral összekevert olajat.
Alufóliával lefedjük, nagy lángon felforraljuk, majd a sütőben 15 percig közepes, 30 percig lassú tűzön sütjük. Önálló ételként, vagy tükörtojással, bundás kenyérrel, frissen sült hússal fogyasztjuk.
(Én nem teszek ennyit bele, és olívaolajat használok. Tényleg nagyon finom.)