¨
Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg sertéscomb vagy
lapocka, 4-5 evőkanál olaj, 3 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál Provence-i
fűszerkeverék, 15 zsályalevél, 3-4 dl száraz fehérbor, 1 dl száraz vermut, 4
evőkanál kapribogyó, őrölt bors, só.
A nagyobb kockákra vágott húst megsózzuk, megborsozzuk,
serpenyőben, forró olajban rozsdásra pirítjuk. Áttesszük egy vastag falú
vaslábosba, beletesszük a felszeletelt hagymát, megszórjuk a Provence-i
fűszerkeverékkel, adunk hozzá néhány zsályalevelet, kevés bort és fedő alatt -
fokozatosan hozzáadva a többi bort is - puhára pároljuk. Amikor kész, beletesszük
a kapribogyót, a vermutot, és még egyszer átforraljuk. A zsályalevelekkel
díszített Provence-i húst főtt burgonyával, párolt zöldbabbal, zöldborsóval tálaljuk.