Provancei hús zsályával



¨        Hozzávalók 4-5 személyre: 1 kg sertéscomb vagy lapocka, 4-5 evőkanál olaj, 3 közepes vöröshagyma, 1 evőkanál Provence-i fűszerkeverék, 15 zsályalevél, 3-4 dl száraz fehérbor, 1 dl száraz vermut, 4 evőkanál kapribogyó, őrölt bors, só.
A nagyobb kockákra vágott húst megsózzuk, megborsozzuk, serpenyőben, forró olajban rozsdásra pirítjuk. Áttesszük egy vastag falú vaslábosba, beletesszük a felszeletelt hagymát, megszórjuk a Provence-i fűszerkeverékkel, adunk hozzá néhány zsályalevelet, kevés bort és fedő alatt - fokozatosan hozzáadva a többi bort is - puhára pároljuk. Amikor kész, beletesszük a kapribogyót, a vermutot, és még egyszer átforraljuk. A zsályalevelekkel díszített Provence-i húst főtt burgonyával, párolt zöldbabbal, zöldborsóval tálaljuk.