¨
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg fehérpecsenye
vagy vesepecsenye (de lehet comb vagy lapocka is), 2 evőkanál vaj, 2 dl húslé,
1-2 gerezd fokhagyma, só, törött bors.
A körítéshez: 8-10 közepes krumpli, 2 evőkanál vaj, só, 2-3
szép paradicsom.
A megsózott, borsozott húst minden oldalán süssük
rozsdaszínűre a felhevített vajban, amelyben - miután a húst kiemeltük - enyhén
megpirítjuk a szétnyomott fokhagymát. Beleöntjük a húslét, felforraljuk,
visszatesszük a húst, és fedő vagy fólia alatt puhára pároljuk. Közben egy
kivajazott tepsibe terítsük szét a meghámozott és vékonyra szeletelt krumplit,
tegyünk rá egyenletesen vajdarabkákat, és süssük lefedve 15 percig, majd a
fóliát (fedőt) levéve még 30 percig, míg szép piros nem lesz. Tálalásnál a
krumplit rendezzük el a tálon, rá hússzeleteket, köré a karikára vágott
paradicsomot, és locsoljuk le a forró mártással. Ha a krumpli vagy a hús közben
kihűlt volna, az egészet tálalás előtt melegítsük át a sütőben.