¨
Hozzávalók 4 személyre: 2 szál póréhagyma, 1 fej
hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szem burgonya, 1 l húsleves, 1 dl tejszín, 2
evőkanál HERA főzőmargarin, só, őrölt fehérbors, néhány bazsalikomlevél,
borsikafű, tárkony.
A hagymát, a póréhagymát és a
fokhagymát megtisztítjuk és feldaraboljuk (a póré zöld részét is!). HERA
főzőmargarinon üvegesre pároljuk a háromféle hagymát, majd hozzáadjuk a
megtisztított, kockára vágott burgonyát. Sóval és borssal ízesítjük, majd
felöntjük a húslevessel és ízlés szerint bazsalikommal, tárkonnyal és
borsikafűvel fűszerezzük. Fedő alatt puhára főzzük. Összeturmixoljuk, felöntjük
a tejszínnel és összemelegítjük, de már nem forraljuk. Csészékbe merjük és
frissen vágott pórékarikákkal díszítve tálaljuk.